12.5.10

Moordwapen

Vorig jaar april heb ik het volgende geschreven op mijn blog:

"Wat als Jezus in deze tijd had geleefd en dus in deze tijd de doodstraf zou hebben gekregen...


Volgens Amnesty International worden op dit moment wereldwijd vooral de volgende methoden gebruikt om veroordeelden ter dood te brengen: Dodelijke injectie met gif, Elektrocutie met de elektrische stoel, Vergassing in de gaskamer, het ombrengen met een vuurwapen (door middel van een nekschot), ophanging, onthoofding of steniging. Ook worden af en toe nog andere methodes gerapporteerd.


Zouden wij dan met een elektrische stoel aan een ketting om onze nek lopen? Of zouden we een vuurwapen aan de muur hangen? Zouden we liedjes over die gaskamer zingen? Zouden we een spuitje met gif van voor in de kerk zetten en mensen uitnodigen om daar een briefje met hun gebeden, zonden enz. aan op te hangen?
Het is niet mijn bedoeling om oneerbiedig te zijn, maar hebben we het symbool van het Kruis niet een te grote plaats gegeven? Het gaat toch om Jezus Christus, en die gekruisigd?"

Er kwam toen een reactie van iemand dat het inderdaad waar is, maar dat het 'lege' kruis toch mooi is! Maar dat het kruis leeg was, kwam omdat mensen Hem er af hebben gehaald! Een leeg gráf, dat is een mooi symbool van het feit dat Jezus is opgestaan. Dus als je dan toch een symbool om je nek wilt hangen, of voor in je kerk wilt zetten, doe dan een leeg graf! En vandaag zag ik op Facebook volgende foto, prachtig toch!

2 opmerkingen:

Henk zei

Ben het dit keer niet geheel met je eens Reinie. Jezus is m.i. niet voor niets aan een kruis gestorven. Een gruwelijke dood waarbij vergeleken een onthoofding of een spuitje nog "vreedzaam" is. Het kruis geeft de intensiteit van Zijn lijden weer. Fysiek, maar vooral geestelijk. Ik geloof dan ook dat God de kruisiging niet zonder reden heeft uitgekozen. Zoals bij God niets zomaar is.

Maar het is wel goed om je dit soort vragen te stellen om niet in dogma's te verzanden waarbij geen ruimte is om na te denken.

Gr. Henk

ReinieReinie zei

Daar heb je wel een punt! Maar je begrijpt ook wel wat ik bedoel hè, dat het kruis zelf soms teveel wordt bewierookt, in plaats van de Heer die er aan gestorven is!