17.5.13

De oorzaak voor alle problemen in de wereld ligt helemaal niet aan de politici.........

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ligt de hoofdoorzaak van de problemen die er zijn niet op het politieke, economische, sociale of het ecologische vlak.

Nee, de hoofdoorzaak van bijna alle problemen die er zijn, ligt op het morele vlak. Al het individualisme, het egoïsme en het vertellen van onwaarheden zouden ophouden en als in plaats daarvan iedereen zijn naaste zou liefhebben als zichzelf, dan zouden vele moeiten in één klap opgelost zijn.

Dan zou er geen onrechtvaardigheid meer zijn, geen sociale strijd en ook het vluchtelingenprobleem zou geminimaliseerd worden. Vrede en broederschap tussen landen en volken zouden dan dichtbij zijn, en op het persoonlijke vlak zouden er minder problemen zijn en meer geluk in gezinnen en zelfs in de hele samenleving.

Maar om dit te bereiken moet het hart van de mens veranderd worden. Niet onze buurman, onze chef, onze huwelijkspartner of onze kinderen moeten veranderen; nee, ons eigen hart moet radicaal veranderen. Het is een illusie te denken dat we nog wel wat kunnen verbeteren aan onszelf.

Onze dagtekst (Jeremia 17: 9 en 10a*) geeft aan dat het probleem in ons hart ligt en dat het 'repareren' van verkeerd gedrag volkomen zinloos is, omdat we steeds weer in dezelfde fout vallen. Om radicaal en blijvend te veranderen, moet een mens nieuw leven krijgen uit God. Alleen iemand die dit Goddelijke leven bezit, is in staat om blijvend te leven naar Gods norm. Dit leven, het eeuwige leven, biedt God ons aan, als wij ons bekeren tot Hem en Zijn Zoon Jezus Christus als onze Verlosser aannemen. Wie in Hem gelooft en Zijn verzoeningswerk aanneemt, ontvangt, zoals Johannes 3: 16** zegt, het eeuwige leven, een leven dat aan Zijn heiligheid beantwoordt en ons in staat stelt, lief te hebben.

Bron: Het Goede Zaad, Postbus 260, NL-7120 AG Aalten

* Jeremia 17: 9 en 10a: 
Arglistig is het hart, boven alles, ja, ongeneeslijk is het, wie zal het kennen?
Ik, de HEERE, doorgrond het hart

** Johannes 3: 16:
 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.





Geen opmerkingen: