12.10.08

De drie meeuwen...

Er was eens een kleine jongen die Sean Meeuwis heette. Op een dag ging dat jongetje met zijn papa met de trein naar een museum met 'dode diejen'. Het allermooiste dode dier in dat museum was een meeuw! Zeker nadat de papa van het jongetje had uitgelegd dat het jongetje dus ook zo heette, net als die meeuw.

Vanaf dat moment had het jongetje nog maar één wens: hij wou een meeuw. En of zijn papa en mama nou al met andere cadeautjes aankwamen, dat gaf allemaal niks, Sean Meeuwis wou een meeuw!

Hij bedelde bij oma om nog eens naar dat museum te gaan, maar oma beweerde dat ze de weg niet wist. Daar had hij wel een oplossing voor: "Gewoon, met de trein en dan een paar straten doorlopen en dan ben je er al..."

Opa googlede een prachtige meeuw, printte hem uit en plastificeerde hem. Maar nee, zo'n meeuw bedoelde hij niet. Er werden verschillende speelgoedwinkels bezocht, maar nee hoor, geen meeuw te vinden :-(
Ome JoJo begon speelgoedwinkels te bellen, E-bay te doorzoeken, deed zelfs een keer een bod op een meeuw, maar natuurlijk, op het laatste moment ging er iemand anders met die meeuw lopen.

Op een dag liepen opa en oma in de Brico en ineens riep opa: "Kijk! Meeuwen!" En ja hoor, een bak vol met van die kleine decoratiemeeuwtjes. Het was een klein beestje, lijfje van isomo, vleugels van echte veren, een snavel die half geel, half zwart was, geen poten, maar... het was een meeuw. Opa en oma kochten het meeuwtje en Sean Meeuwis was blij.

De zondag daarop werd er aangebeld bij opa en oma. Raymonde (je weet wel, die van Mushka en Pukkie) stond voor de deur met... een meeuw. Een prachtig, supergroot beest, met de hand gemaakt in El Salvador, stevig genaaid van canvas en stevig opgevuld, hij had zelfs poten! Opa en oma kregen de meeuw en Sean Meeuwis was nog blijer dan de vorige keer.

Vandaag na de dienst gingen opa en oma naar de auto en daar kwam Anette aangelopen! Kijk eens wat Lydia heeft meegegeven? Een meeuw, voor Sean Meeuwis. Dit was dus echt zo ongeveer de overtreffende trap hè, zo van meeuw, meeuwer, meeuwst... Dit was namelijk een houten meeuw, met nylondraadjes, en als je aan het onderste draadje trekt, gaan de vleugels op en neer! Wauw, nu heeft Sean Meeuwis drie meeuwen! En de ene nog mooier dan de andere...

Dank aan alle meeuwenzoekers, maar mooier dan deze bestaan waarschijnlijk niet, dus stop maar met zoeken :-)

5 opmerkingen:

Thomas & Magali zei

Ooh *snik* ontroerend!

Henk van Blijderveen zei

Ik denk dat die Seanb van jullie directeur gaat worden van het EVMM: Eerste Vlaamse Meeuwen Museum.

Gr. Henk

Trouwens wel een vreemde vogel hoor, die Sean! Als dat geen Meeuw is. ;-)

ReinieReinie zei

lol
EVMM die moeten we onthouden :)

Henri Menheere zei

Nu pas tot het eind gelezen... Ik deel dit op facebook! Via Google Reader, leg ik nog wel eens uti.

ReinieReinie zei

de mijne is verdwenen van facebook en ik had juist janneke en lydia getagd, misschien daarmee dat ik iets verkeerd had gedaan...