4.7.08

Kwetsbaar...

"De mens ontmoet de wereld die hij zelf oproept... Hij stelde zich kwetsbaar op; hij kon verwachten dat er op hem getrapt werd. "
uit: Als de vlucht van de vogels
M. van Hoorn

5 opmerkingen:

Thomas & Magali zei

Mensen zeggen altijd dat ik meer open moet worden, maar dan moet ik me kwetsbaar opstellen, en dan loop ik het risico vertrappeld te worden. Ik wil helemaal niet vertrappeld worden... Zucht.

alias H.A. Bouwland zei

in het jezelf blootgeven zit ook juist die trap omhoog...

ReinieReinie zei

Ehm, ja en nee. Sorry, ik had dit in een mensenboek gelezen en het viel me op, ik vond het zo 'menselijk'.
Bij honden zit het juist anders. Ik ben een keer aangevallen door twee grote zwarte New Foundlanders en ik ben gelijk op mijn rug gaan liggen met mijn poten omhoog. Ik heb mij superkwetsbaar opgesteld en die honden verstonden mijn lichaamstaal, ze stopten met bijten en ik kon met mijn staart tussen mijn poten vluchten. (Dat mama tijdens dat vluchten aan mijn riem hing, met haar pink geklemd tussen één van de schakels, me dus niet los kon laten en niet bij kon houden, dus viel, met als gevolg: bril kapot, snee in haar gezicht, pink gekneusd, is natuurlijk maar een bijzaak.) Ik heb het al een keer uitgelegd, mensen kunnen nog veel leren van honden. Als wij ons kwetsbaar opstellen, wordt daar rekening mee gehouden!!!

Henri Menheere zei

Op mensen toegepast: mooi.
Honden: slim!

ReinieReinie zei

Honden gebruiken gewoon meer lichaamstaal dan mensen. Het zou op zich voor jullie ook wel goed zijn, dan verstaan(begrijpen) jullie 'de' buitenlanders misschien wat beter... en 'de' buitenlanders jullie...